⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Halloumistroganoff

(4 port)

200 g Halloumi
1 Gul lök
1 Röd paprika
250 g Champinjoner
2 msk Flytande margarin
1 förp Kokta röda linser, ca 400 g
1 förp Krossade tomater, ca 400 g
2 msk Tomatpuré
1 tsk Dijonsenap
2,5 dl lätt créme fraiche
Salt
Ris
250 g Sockerärter

Koka riset.
Skiva lök, paprika och champinjoner i skivor och fräs i hälften av fettet i en gryta.
Skölj linserna och tillsätt tillsammans med krossade tomater, tomatpuré, dijonsenap och syrad grädde. Låt koka på svag värme 2-3 min och skär under tiden osten i ca 1 cm tjocka strimlor. Fräs osten i resten av fettet i en stekpanna ca 2 min och vänd ner i grytan. Smaka av med salt. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Servera stroganoffen med riset och sockerärtorna.